De nieuwe generatie lithium-ionbatterijen die Apple gebruikt in de iPad zijn van uitstekende makelij. Zij garanderen een lange levensduur, zeker als je deze zes tips volgt.

batterij

 

 • Je mag de batterij van je iPad om het even wanneer opladen.
  Je moet dus niet wachten tot de batterij bijna leeg is, of tot er minder dan 20 % van de batterijcapaciteit overblijft.
 • Je moet de batterij niet altijd volledig willen opladen.
  Het is zelfs eerder aan te raden om de batterij zoveel mogelijk tussen de 40 en 80 % te houden met korte tussentijdse oplaadbeurten.
 • Laat de batterij van je iPad zo weinig mogelijk helemaal leeg lopen.
  Dit doen om de batterij nu en dan te kalibreren, is dus eigenlijk niet zo’n goed idee. Doe het alleen als je vreest dat de batterijduur niet langer correct wordt aangeduid.
 • Je kunt de batterij van je iPad gerust onbeheerd laten opladen.*
  Wanneer de batterij helemaal opgeladen is, stopt het laadproces automatisch. Ben je van plan om je iPad de volgende dag erg intensief te gebruiken, dan kun je het toestel dus heel de nacht aan de kabel leggen, zelfs als de batterijduur op de vooravond nog vrij hoog staat.
 • Zorg ervoor dat je iPad altijd op de nieuwste systeemsoftware draait.
  Apple probeert voortdurend het batterijverbruik van de iPad te optimaliseren. Daarom is het aan te raden altijd de laatste systeemsoftware te gebruiken.
  ‘Instellingen’ > ‘Software update’.
 • Leg je je iPad voor langere tijd ongebruikt weg (een week of langer),
  zorg er dan voor dat hij ongeveer half geladen is.

Wil je het maximum uit de opgeladen batterij halen, dan kun je enkele instellingen aanpassen – zie Nieuwe tips > de batterijduur verlengen.

Bronnen:
http://www.apple.com/nl/batteries/maximizing-performance/
http://www.consumentenbond.nl/tablet/extra/accutips-voor-je-tablet/#item4
http://lifehacker.com/smartphone-battery-myths-explained-1735327089

* Update
In nogal wat kranten en op het internet wordt aangeraden om je iPad zo vlug mogelijk van de kabel te halen wanneer het toestel is opgeladen. De bron is telkens de ‘Battery University’.

Wanneer je smartphone volledig is opgeladen, zal de adapter je telefoon druppelsgewijs blijven opladen om het batterijniveau op 100% te houden. Dat zorgt ervoor dat de batterij onder constante druk staat, wat nefast is voor zijn prestaties.
De adapter loskoppelen als je telefoon volledig is opgeladen, kan je vergelijken met het ontspannen van de spieren na een zware work-out”, aldus de Battery university.De Morgen, 23 juli 2016

Wie echter de moeite doet om die bron te raadplegen die vindt daar iets helemaal anders:

The Li-ion charger turns off the charge current and the battery voltage reverts to a more natural level. This is like relaxing the muscles after a strenuous exercise.
De ingebouwde oplader schakelt automatisch de stroom uit en zorgt ervoor dat het batterijniveau geoptimaliseerd wordt.
The question is asked, “Should I disconnect my laptop from the power grid when not in use?” Under normal circumstances this should not be necessary because charging stops when the Li-ion battery is full. (…) Most users do not remove the AC power, and this practice is safe.
De meeste gebruikers halen de laptop (of iPad) niet uit de stekker als ze die niet gebruiken en de batterij is opgeladen en dat is best oké.
(http://batteryuniversity.com/)

zie ook:
http://batteryuniversity.com/
de tabel op deze pagina bevestigt alle raadgevingen die je hierboven vindt over de lithium-ionbatterij van je iPad.